Aandacht, vertrouwen en samenwerking

DogTalk brengt hond en eigenaar op één lijn. Op basis van aandacht, vertrouwen en samenwerking ondersteunen en begeleiden wij jou en je hond.

Aandacht, voor jou als eigenaar en je hond. Aandacht voor jullie eigen gezinssituatie en gewenste situatie. Aandacht voor jou als klant.

Vertrouwen, vertrouwen in ons als professional. Vertrouwen in je hond en vooral vertrouwen van de hond in de eigenaar.

Samenwerking met ons en samenwerking met je hond.
Wij streven er naar het welzijn van hond en eigenaar te vergoten door onze kennis van de hondentaal te delen. Daarom delen wij onze kennis, trainen en informeren we de eigenaren zodat u in elke (thuis) situatie uw hond op een verantwoordelijke, veilige en vooral prettige manier kunt begeleiden.

Praktijkgericht

Uw hond praktijkgericht opvoeden, in de trainingen van DogTalk ligt de nadruk op opvoeden in de praktijk. We werken in/aan situaties die u thuis en op straat tegenkomt. We gaan bijvoorbeeld naar het bos, winkelcentrum en busstation. Natuurlijk komen de basiscompetentie zoals volgen, zit, af en hier ook uitgebreid aan bod.
Thuissituaties, denk hierbij onder andere aan rustig uit de bench komen, rustig naar de deur lopen en laten aanlijnen, blijven zitten als de autodeur opengaat en het wachten en gaan zitten bij het stoplicht. Iedere wenselijke praktijksituatie kan aan bod komen omdat we werken met kleine groepen, waardoor persoonlijke inbreng mogelijk is..

Hondentaal, leer deze lezen.

Hondentaal, elke les bevat een theoretische uitleg om de belevingswereld en de gedachtengang van uw hond toe te lichten. Aan de hand van een aantal oefeningen laten we u ervaren hoe de hondentaal werkt.
Relatie opbouw, we besteden veel aandacht aan de relatie tussen u en uw hond. Door verschillende spellen/oefeningen met uw hond te doen zal uw relatie verbeteren. Uw hond zal zich meer op u richten en is daardoor makkelijker in omgang. Uw hond kiest u als veilige haven en durft samen met u de wereld te ontdekken.
DogTalk staat voor een professionele aanpak, vol passie en overtuiging. Op sommige momenten is uw hond onze verantwoordelijkheid en dat nemen we erg serieus. Het welzijn van de hond staat ten alle tijden voorop. Mede hierom werken wij niet met aversieve trainingsmiddelen. Maar gebruiken wij hondvriendelijke en beloningsgerichte trainingstechnieken, om uw hond op te voeden tot een gehoorzame en vrolijke viervoeter.