Praktijkgerichte hondentraining

DogTalk biedt je een praktijkgerichte hondentraining welke gericht is op aandacht, vertrouwen en samenwerking. Wij vinden het belangrijk dat je hond in het gezin past en voldoet aan jullie verwachting. Gewoon een leuke gezinshond die goed gehoorzaamd en een maatje voor het leven is. Daarom werken we met kleine groepen en is er veel ruimte voor vragen en eigen inbreng.

Wij trainen op een vaste locatie in Amstelveen en Aalsmeer, voor privé lessen en gedragsconsulten reizen we het hele land door en spreken daar af waar het jullie uitkomt.

Je kan bij ons terecht voor de volgende trainingen:

           • workshops/lezingen

DogTalk brengt hond en eigenaar op één lijn.

Op basis van aandacht, vertrouwen en samenwerking ondersteunen en begeleiden wij jullie en de hond. Ben je benieuwd wat andere van ons vinden? Lees hier de reviews.

Wij streven er naar het welzijn van hond en eigenaar te vergoten door onze kennis van de hondentaal te delen. Daarom delen wij onze kennis en trainen en informeren we ook de eigenaren zodat je in elke (thuis) situatie jouw hond op een verantwoordelijke, veilige en vooral prettige manier kunt begeleiden.

Je hond praktijkgericht opvoeden, in de trainingen van DogTalk ligt de nadruk op opvoeden in de praktijk. We werken in/aan situaties die je thuis en op straat tegenkomt. We gaan bijvoorbeeld naar het bos, winkelcentrum en busstation. Natuurlijk komen de basiscompetentie zoals volgen, zit, af en hier ook uitgebreid aan bod.

Thuissituaties; denk hierbij onder andere aan rustig uit de bench komen, rustig naar de deur lopen en laten aanlijnen, blijven zitten als de autoveur opengaat en het wachten en gaan zitten bij het stoplicht. Iedere wenselijke praktijksituatie kan aan bod komen omdat we werken met kleine groepen, waardoor persoonlijke inbreng mogelijk is..

Hondentaal is lichaamstaal

Hondentaal, elke les bevat een theoretische uitleg om de belevingswereld en de gedachten gang van je hond toe te lichten. Aan de hand van een aantal oefeningen laten we je ervaren hoe de hondentaal werkt.

Relatie opbouw, we besteden veel aandacht aan de relatie tussen jou en je  hond. Door verschillende spellen/oefeningen met je hond te doen zal jullie relatie verbeteren. Jouw hond zal zich meer op jullie richten en is daardoor makkelijker in omgang. Je hond kiest jullie als veilige haven en durft samen de wereld te ontdekken.

DogTalk staat voor een professionele aanpak, vol passie en overtuiging. Op sommige momenten is jouw hond onze verantwoordelijkheid en dat nemen we erg serieus. Het welzijn van de hond staat ten allen tijde voorop.
Mede hierom werken wij niet met aversieve trainingsmiddelen. Maar gebruiken wij hondvriendelijke en beloningsgerichte trainingstechnieken, om je hond op te voeden tot een gehoorzame en vrolijke viervoeter.