Probleemgedrag bij je hond

Als kynologisch gedragstherapeut kunnen wij je helpen met het oplossen van het probleemgedrag van jouw hond. Het beroep van gedragstherapeut voor honden, ook wel “Kynologisch Gedragstherapeut” of “hondenfluisteraar” genoemd, kent nog geen wettelijke bescherming, iedereen mag zich zo noemen. Het is dus  van groot belang een goede gedragstherapeut te raadplegen, hiervoor ben je bij DogTalk aan het goede adres. Sandra Mur is afgestudeerd kynologisch gedragstherapeut. Tevens is Sandra geaccrediteerd door Certipet (keurmerk voor dierprofesionals), de SPPD en de Nederlandse Vereniging voor Honden Gedragstherapeuten. Afhankelijk van je verzekering kan je bij Ohra, Petplan en Proteq aanspraak maken op de dierzorgverzekering.

Maak snel een afspraak voor een gedragsconsult.

Goede communicatie

Vroeger werden honden vooral ingezet bij het werk, tegenwoordig hoort de hond bij het gezin en word meer dan eens als volwaardig gezinslid gezien. We streven er naar een goede band op te bouwen met onze hond, deze zorgt immers voor gezelschap, plezier, afleiding en geeft ons in sommige gevallen een veilig gevoel. Wat verwachten we veel van onze hond, overal en in elke situatie willen we dat de hond zich sociaal wenselijk gedraagt en geen overlast veroorzaakt. Dat is nog niet zo makkelijk, goede communicatie tussen hond en eigenaar is noodzakelijk, maar soms erg lastig aangezien we beide een andere taal spreken. Dit geeft soms wrijving en/of overlast.

Kynologische gedragstherapeut , hondenfluisteraar of dogwhisperer

De hond kan probleemgedrag gaan vertonen, denk hierbij aan: agressie, angst, onzindelijkheid, niet alleen kunnen zijn, blaffen, slopen, stereotiep gedrag etc. Deskundig advies en hulp zijn hierbij nodig om het gedrag van je hond om te buigen en weer samen van het leven te genieten. Lees hier meer over de werkwijze.

Wanneer gedragstherapie?

Wij krijgen vaak de vraag “maar wanneer kies ik nu voor gedragstherapie?” Wij maken graag de vergelijking met het onderwijs en de (psycho-) medische zorg. “Veel kinderen zijn op hun plaats in het reguliere onderwijs, met al zijn verschillende stromingen. Maar er zijn ook kinderen welke het beter doen in het speciaal onderwijs, met of zonder (psycho-) medische ondersteuning”. Zo is het met honden ook, de ene hond kan het prima aan op de hondenschool, de andere hond heeft wat extra hulp en begeleiding nodig. (soms eigenlijk de eigenaar)

Het grote voordeel van gedragstherapie bij DogTalk is dat we indien mogelijk ook de opties binnen de hondenschool met jullie bespreken. We kunnen diverse situaties op de hondenschool creëren zonder “vreemden” hierin te hoeven betrekken.  Hoe leuk is het als je samen ook weer in aanwezigheid van andere honden en eigenaren samen aan de slag kunt?