Eind 2020 hopen we het volgende nestje te mogen verwelkomen.

Puppies

Meer over onze pups en de verwachten nestjes

Wij fokken onze nestjes met uiterste zorg en volgens de eisen van de Beagle Club. De voorbereiding van een mooi nestje pups begint al bij de keuze van de teef. Onze teefjes hebben we geselecteerd onder andere geselecteerd op het uiterlijk maar daarnaast ook op het karakter en de gezondheid van de ouder dieren.

Naast de dagelijkse opvoeding en activiteiten die onze beagle-dames vragen bereiden we ze zo goed mogelijk voor op het lopen van een hondenshow, zodat ze de minimaal benodigde kwalificaties kunnen halen. Op de hondenshow worden de beagles gekeurd op uiterlijk, zodat er zorg gedragen kan worden dat de toekomstige pups zo dicht mogelijk bij de rasstandaard blijven.

Daarnaast dragen wij zelf zorg voor de opvoeding en het mede daardoor gevormde karakter en fokken we alleen met  beagles waarvan we door middel van DNA onderzoek veel voorkomende erfelijke aandoeningen kunnen uitsluiten.

Als de teef jong volwassen is gaan we op zoek naar een dek-reu, waarbij we ook selecteren op  gezondheid, karakter en uiterlijk. Na de dekking is het wachten op een eventuele dracht en de geboorte van de pups.

De pups groeien bij ons in huis op en mogen met 8 weken naar de nieuwe eigenaar.

Er is veel te doen om het fokken van rashonden. Een te kleine genenpoel, overerfbare aandoeningen en aangeboren (uiterlijke) kenmerken kunnen het welzijn en de gezondheid van de honden beïnvloeden. Op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken heeft de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland de voortrekkersrol vervuld voor Fairfok en is een plan opgesteld. Dit plan is gemaakt met medeverantwoordelijkheid van KNMvD, LICG, Platform Verantwoord Huisdierenbezit, Hondenbescherming, Dierenbescherming,  Universiteit Utrecht – Faculteit der Diergeneeskunde, Wageningen UR, Stichting Zeldzame Huisdierrassen, Has Hogeschool Den Bosch, Van Hall Larenstein en Citaverde College.

Omdat wij het welzijn en de gezondheid van de hond hoog hebben staan streven wij er naar te fokken volgens de richtlijnen uit het Fairfok plan. Misschien vind je het leuk om dit te controleren via de site van Fairpup.

Een onderdeel hiervan is dat we bij beide ouder-honden een DNA onderzoek laten doen naar de meest voorkomende aandoeningen. De dekkingen zullen alleen plaatsvinden tussen honden die vrij zijn van deze aandoeningen zodat deze niet doorgegeven kunnen worden aan de pups. (welke aandoeningen)

Onze beagle kennel Let The Dog Talk is goedgekeurd door de Raad van beheer en de FCI.  Dat maakt dat de pups honden met een stamboom zijn. Dit document is het bewijs van de genetische achtergrond van de pups (wie zijn de ouders en grootouders), want dit maakt voor een groot deel wie de pup is. Maar het bewijst ook indirect dat we ons conformeren aan het fokken van honden volgende de richtlijnen van de raad van beheer. De raad van beheer chipt de pups en controleert door een DNA afname of de ouder-dieren ook daadwerkelijk de ouder-dieren zijn.

De met zorg gefokte pups voldoen aan de eisen van de raad van beheer (inclusief stamboom, chip en DNA afname.) Fokken we de pups volgende het verenigingsfokreglement van de Beagle club en verkopen we de pups met een verkoopovereenkomst.

In de eerste 8 weken na de geboorte zullen wij er alles aan doen om de pups zo veilig mogelijk op te voeden, waarbij we zorg dragen voor de gezondheid en opvoeding. Ook de socialisatie een belangrijk onderdeel hiervan.

Ben je geïnteresseerd in een van onze pups dan willen we graag wat meer over je weten. Denk hierbij aan de gezinssituatie, woonomgeving en werk. Want de actieve en ondeugende beagle past niet in elk gezin. Daarna nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek waarin we ook uitleggen wat je kan verwachten en waar jezelf rekening mee kan houden, want het opvoeden van een beagle pup tot een stabiele jonge hond kost veel tijd en energie.

Mocht er van beide kanten een klik zijn plaatsen we je op de wachtlijst voor de komende nestjes. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de loopsheid, dekking, dracht en geboorte. Na de geboorte kunnen we voorzichtig kijken wie de gelukkige nieuwe pup-eigenaren worden. Tussen de 3e en 8e week nodigen we jullie 3 keer uit voor een puppy bezoek. Dit zal op vaste voor af aangegeven tijden zijn. We verwachten de nieuwe pups eigenaren minimaal 2x voor een puppybezoek.

Met 8 weken mogen de pups het nest verlaten. De dag dat jullie de pups komen halen zullen we met alle nieuwe gezinnen samen nog extra informatie doornemen en misschien zelf al wat oefenen met bijvoorbeeld het lopen aan de lijn.

De pups gaan voorzien van een stamboom, gezondheidsverklaring, hondenpaspoort , ingeënt, ontwormt en voorzien van een chip naar het nieuwe gezin.

We zien de pups graag met 12 weken, 16 weken en een half jaar terug op een gezamenlijke training. Deze data zullen van te voren vastgelegd worden. Daarnaast verwachten we een deelname aan de jonge honden dag van de Beagle Club.

Natuurlijk staan wij voor jullie klaar tijdens de opvoeding van jullie pup!

Afspraken-verwachtingen:

  • Meer informatie over gezin, woonsituatie en werk indien interesse in een pup
  • Kennismakingsgesprek
  • Minimaal 2 puppy bezoeken
  • Gezamenlijk ophaal moment
  • Gezamenlijke training met 12 weken, 16 weken en een half jaar
  • Deelname aan de jonge honden dag van de Beagle club
  • Conformeren aan de afspraken uit de koopovereenkomst
  • 10% korting op de cursussen bij DogTalk
  • Ontvangt een pup-kopers informatie map
  • Ontvangt een adaptil puppy pakket